Plånböcker och deras tjocklek

Även om jag och sambon är DINKs har vi inte ens råd att på behörigt avstånd titta på en rivningskåk i samma område som vår lägenhet. Det finns det däremot många andra som har. De där som spelar i en helt annan liga än oss vanliga dödliga.

På sjövägen nedanför oss har ett par köpt ett äldre hus, inte gammalt men ändå med ett antal år innanför knutarna - detta hus jämnades omedelbart med marken. Det senaste 18-20 månaderna har åtminstone fem hantverkare arbetat heltid med att bygga ett nytt hus från grunden. Nu är det i det närmaste färdigt och jisses vad fint det blev. Jag vågar inte ens tänka på slutsumman för det bygget...

Just nu rivs ett annat hus nära oss. Ett hus som såldes under hösten. Vill minnas att det stod "visst renoveringsbehov" i annonsen och att det var en väldig massa nollor i utropspriset.

Ett litet stackars hus längre ner på gatan har en potentiellt avstyckningsbar tomt. Utropspriset var på över sju miljoner.

Hur kan det finnas så många som har så mycket pengar att lägga på sitt boende? Bostadskarriär i all ära, men det finns ju massor av bostäder som kostar väldigt mycket pengar. Bara en tvåa med renoveringsbehov i innerstan kan kosta mer än vad vi ska betala för vårt hus.

Vad är tricket?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0