Grillkväll i solen

Ska åka och träffa ett gäng gamla kollegor ikväll för lite grillning, rom och trevligheter. Alltid lika kul att få bevis för att de inte glömt mig fastän jag inte jobbat sedan november. Jag längtar! Det blir ju inte av att träffa kollegorna så ofta om det inte "händer något" eftersom jag bor och jobbar/jobbade på olika orter. Det är inte så enkelt att bara titta förbi...

En av gubbarna på jobbet ringde mig faktiskt i förra veckan. Han ville bara kolla hur det var med mig och om jag hade det bra. Han hade visst försökt få tag på mig flera gånger, men jag är tydligen inte hemma så ofta på kvällarna. Snacka om att värma mitt hjärta när jag sitter ensam hemma och pluggar. Det är ju verkligen att visa att man bryr sig om de man arbetar med. Han är heller inte den enda som ringt från jobbet för att bara prata en stund. De är så söta. Mina små gubbar. Tror faktiskt att de saknar sin tjej lite.

Ett litet benpass

Det där benpasset visste var det tog. Jag har nog aldrig svettats så mycket under ett styrketräningspass förut. Idag, två dagar senare, har jag träningsvärk. Speciellt på insidan av låren.

Till gårdagens morgonpromenad hade inte träningsvärken börjat ge sig till känna så jag kunde hålla ett ganska högt tempo - medel 73% av maxpuls under 74 min. Imorse däremot  blev det ett långsammare tempo - mina lår ville inte alls veta av samma tempo. Det blev en lugnare runda på 64% av max och 80 min. Faktiskt skönt att ta det lugnare när det är så varmt ute!

Märkligt det där. Ofta är det riktigt fint och varmt i maj, för att sedan bli sämre väder under sommaren. Det är rätt stor kontrast nu mot för min födelsedag för ganska många år sedan. Då hade det kommit några decimeter snö till mitt kalas. Det var bara jag och en killkompis som ville ut och leka i snön, alla andra var visst redan less på snö - så där i slutet av maj...

Löneförhöjning

Har visst fått löneförhöjning. Med 1000 kronor. Det var en liten överraskning eftersom jag glömt att den processen varit igång igen. Jag har ju inte heller haft medarbetarsamtal eller lönesamtal. Men det är klart, det blir lite antiklimax eftersom jag är tjänstledig och fortfarande får noll kronor från jobbet.

284952-27

Morgonpromenad

Dagens bästa promenad blev idag ca 80 minuter med ett medel på 67% av maxpulsen. Jag gillar verkligen den första rundan med Kenny. Har gott om tid att vakna till liv och får dessutom igång blodcirkulationen ordentligt direkt på morgonen. Lilla vovven har blivit jättesnäll och lydig så här vid sju års ålder, så det är riktigt roligt att möta hundar och se att han kan uppföra sig. Det har varit en hel del arbete för att jobba bort hans rädsla för att bli anfallen av alla andra hundar vi möter. Eftersom han blivit påhoppad av lösspringande, ouppfostrade, aggresiva hundar inte mindre än tre gånger (varav två slutade med nål och tråd hos veterinären) så har jag all förståelse för att han blivit rädd. Så anfall är bästa försvar. Fram tills nu ungefär. Han är jätteduktig och bryr sig inte om att andra hundar skäller eller gör utfall mot honom. Tänk att den rädslan gick att träna bort.

(Jo, jag gick samma runda igår också, fast utan pulsklockan och i lugnare tempo)


Den där solen...

... och min genomskinligt vita hud kommer inte helt överens. När vi kommit hem från Hasseludden köpte vi med lite mat och åkte till vårt picnickställe på en klippa en bit ovanför viken. Det här med solskyddsprodukter passerade genom min hjärna, men eftersom det var så sent på eftermiddagen och vi bara skulle vara ute en kortare stund försvann alla sådana tankar igen. Dumt.

Jag brände mig såklart.

Igår investerade jag lite krämer från Oliv och Lumene - solskyddsfaktor 30 till ansiktet, 25 till kroppen och en efter-sol-kräm. Och cerat från Nivea i faktor 25. Och en solhatt. Kan ju inte hålla på att fördärva den stackars huden. Kommer att se ut som ett russin vid trettifem om jag inte skärper mig. Det är ju trots allt solen som till 90% står för ålderstecken såsom rynkor och pigmentfläckar. För att inte tala om risken för cancer. Nä, nu ska här banne mig bli bättring!

284952-24284952-25284952-26

Älskling, jag hittade ditt kontokort...

...det var precis där det skulle vara - i min plånbok.

Som svar på det sms:et kom "Neeeej! Jag är ruinerad!"

Varpå jag svarade "Jag är jättebra på att spendera pengar!".

Jag kunde nästan höra hur han svettades där han satt på jobbet. Han var lite spak när han kom hem och det låg smink och solskyddsprodukter på sängen, samtidigt som jag hade en ny klocka på armen och det hängde en solhatt i hallen. Jag vet inte om han var helt övertygad om att jag faktiskt inte använt hans kort förrän jag berättade det. De är så lättskrämda de små liven.

Ja må jag leva

Helgen tillbringades på Hasseludden Yasuragi. Vilket ställe! Kan inte tänka mig ett bättre ställe att koppla av på efter en stressig vinter och vår för oss båda - samtidigt som vi firade både min födelsedag, mina tentaresultat och att det var 2 1/2 år sedan vi träffades för första gången. Min älskling är verkligen ett riktigt kap! Han bjöd på hela helgen - men ville ändå ge en present på födelsedagen, så jag fick en ytterst hemligt ditsmugglad parfym också. Jag vet knappt vad jag ska säga. Han är bäst helt enkelt!

284952-22
284952-23

Av alla de aktiviteter som erbjöds valde vi grönt te-provning, sushiskola, kalligrafi, floating och ansiktsbehandling (fast ansiktsbehandlingen var bara för mig, sambon låg och jäste i solen under tiden). Däremellan badade vi, åt riktigt god mat, drack en herrans massa grönt te, gick loss på fruktfaten och sov som klubbade sälar hela nätterna. Avkopplande, skönt och roligt på samma gång. Vi hittade också en ny favorit bland efterrätterna - båda åt den två gånger och sen var vi tvungna att fråga kocken om receptet. Vi fick det! Favoriten är kokoskräm med sake- och limemarinerade jordgubbar.

284952-21

Undrar varför jag inte fått tummen ur tidigare. Jag har tänkt en del på att det kanske är välinvesterade pengar, men det här med ansiktsbehandling är ju helt underbart! Jag blev så till mig att jag spenderade en halv förmögenhet på nya produkter från dermalogica. Hudterapeuten var nämligen eld och lågor över deras produkter och jag såg ju själv hur min stackars känsliga hud såg ut när hon var klar. Snacka om skillnad. Till och med den kära sambon såg att min hy blivit mycket bättre. Det du!
284952-20

Nytt tentaresultat

Det bästa för mig hade egentligen varit om det inte gick så bra på den senaste hemtentan. Det var ju faktiskt så att jag satte mig först samma dag som den skulle lämnas in. En dags sista-minuten arbete ska ju inte uppmuntras. Speciellt inte när tentan omfattar 9 höskolepoäng. Det leder inte till någon förbättrad planering om resultatet ändå är bra.

Jag skrev betyget b - vilket jag räknade ut är 80-89% av full poäng. Aj då. Jag kommer alltså att fortsätta den vinnande taktiken att vänta tills sista stund.

Har alltid fungerat så - väntat tills det blir rätt bråttom - men det kanske är då jag presterar som allra bäst? När jag är lite pressad? Ja ja, med tanke på hur många poäng jag skrapat ihop vid det här laget lär det knappast bli någon förändring så här när jag bara har en termin kvar hos csn.

Så gammal är jag!?

Vuxenpoäng.com - Hur vuxen är du egentligen?

Din vuxenpoäng är: 20.7

 

Din ålder borde vara 38.8 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse

Ha ha! Jag som fyller hela 28 till helgen!

Kanske inte så konstigt att det blev så - jag och sambon har tillbringat fler fredagskvällar på gymmet än vi varit ute på krogen tillsammans sedan vi träffades för 2 1/2 år sedan. Aj då, nu blev jag visst ännu äldre....


Kenny hjärta Stella

Det var dags för Kennys vaccination (eller nja, inte egentligen eftersom de fått veta att vaccinet numera håller i tre år istället för två) och vi besökte djursjukhuset. Redan i väntrummet fick Kenny syn på Stella, en söt tik som var lagom ointresserad av Kenny. Han blev blixtförälskad och stämde genast upp i en 15 minuter lång serenad till Stellas ära. Han försökte på alla sätt övertyga henne om att han bör vara mannen i hennes liv (eller i alla fall över hennes löpperiod). Men hör och häpna - hon föll inte för hans smicker. Hon tackade för hans komplimanger men var inte intresserad av att inleda någon relation. Hon krossade hans hjärta.

I alla fall ända tills vi gick ut genom dörren och han fick syn på nästa tik.

Så tuktas ett svin?

Imorse postade jag nycklarna, tillhörande lägenheten jag hyrde i andrahand, till hyresvärden. Tillsammans med nycklarna finns ett förklarande brev där det bl.a. står att svinet i fråga hyrde ut lägenheten utan tillstånd och att han dessutom tjänade ganska mycket pengar på deras lägenhet. Jag lade också med kopior på hyreskontrakt och beslutet från hyresnämnden. Jag vet att de har för vana att vräka sådana som hyr ut i andrahand utan att ha skaffat tillstånd. Tyvärr är jag inte säker på att han har kvar lägenheten, men med tanke på hur många betalningsanmärkningar han har så riskerar han nog inte att ge upp den. Jag håller tummarna för att han åker ut med huvudet före! Något straff ska svinet ha, han ska inte jävlas med mig och förvänta sig att jag bara ska tacka och ta emot.

284952-19

Skrotryckardag

Idag var det dags för styrketräningen igen och denna gång blev det pass 3 - triceps, axlar och rygg. Kompletterade med tre övningar till efter att jag egentligen var klar eftersom jag hade ganska mycket kraft kvar i musklerna. Får nog ta om öka vissa vikter också. (Kanske inte ska säga för mycket innan jag känner hur mycket träningsvärk jag får imorgon...) Avslutade också med ca 20 minuter på crosstrainern, det ska visst ge lite extra fart på kroppsomformningen om man kör lite kondition efter styrketräningen.

Det känns rätt skönt att veta att jag på vissa övningar (t.ex. sittande rodd) tar 15 kg mer nu än när jag började styrketräna lite mer regelbundet! Och det var inte länge sedan...

Rackarns, vad kom det ifrån?

Efter mycket om och men har de äntligen registrerat mitt tentaresultat från en av mattetentorna i ladok. Det var en tenta som jag var helt jävla övertygad om att jag misslyckats fullständigt med. Första chocken kom när jag fått beskedet om att jag klarat tentan. Andra chocken kom nyss. Jag hade inte tagit den med "stolpe in" som jag var helt övertygad om. Jag skrev 4.0! (Max 6.0 och godkänt 3.0) Vad kom det ifrån?? Hur i hela världen kunde jag klara den tentan med så god marginal??? För mig obegripligt!

Den som rättade var kanske inte så bra på matte själv?!? =)

Roligt med nya leksaker...

Dagens morgonpromenad blev lite längre än normalt, det var så skönt att vara ute att vi förlängde den normala morgonrundan med en kvart ungefär (alltså lite drygt 80 min totalt). Enligt den ljusrosa leksaken höll jag lite längre tempo än igår, med ett medel på 64% av maxpuls. Det är lite kul att hålla koll på pulsen, men får se hur länge klockan får följa med. Både igår och idag regnade det på oss från exakt samma ställe tills vi kom hem. Som tur var så är det inte så lång sträcka kvar för oss då...

Det är verkligen jätteskönt att börja dagen med en lång promenad, men jag får nog börja kliva upp lite tidigare så att inte hela dagen gått innan jag kommit igång med det som jag ska göra.

Dagens i-landsproblem

Irriterar mig ständigt på folk som går på fel sida av vägen. Med det menas de som går på fel sida av vägen utan att flytta på sig så att jag är den som måste flytta på mig och min hund. Ännu värre är de som inte flyttar på sig och dessutom har en hund som spänner upp sig mot min hund. Håll er på rätt sida av vägen - eller ha åtminstone vett att inse att den som gör fel är den som ska flytta på sig.

Nån djävla ordning får det lov att vara!

(Det kan inte vara pms väl?!?)

Planeringen går framåt

Vi har suttit och planerat lite för sommarens första längre vandring - Höga Kustenleden. Det kommer att bli en del att släpa på - med alla avstickare som är inplanerade så packar vi nog mat för 12 dagar. Vi brukar inte jäkta heller när vi är ute, blir ju inte samma avkoppling om man måste stressa sig igenom en viss lång sträcka. Tror inte att jag kommer under 25 kg på min ryggsäck och då är nog sambon uppe på 30 kg i alla fall.

284952-18

Vi har planerat fyra olika frukostar, vi blir nämligen vansinnigt trötta på att äta samma grötfrukost varje dag. Alternativen är:
1) Havregrynsgröt med lite smaksättning, torrmjölk och sylt av pulverkräm
2) Reals frukostpåsar
3) Gröt gjord på fruktmüsli, torrmjölk och "sylt"
4) Müsliblandning med torrmjölk
Tror att det borde bli bra. Vi ska lyxa till det lite med bröd den här gången eftersom vi passerar ett par samhällen där vi kan handla för en dag eller två.

284952-17

Nackdelen med att vandra utanför fjällkedjan är helt klart allt vatten som man måste släpa på eftersom det inte går att ta i första lilla bäck man snubblar på. Vissa iordninggjorda kallkällor längs "låglandslederna" är inte så inbjudande heller, men som tur är finns ju vattenreningsmedel att droppa i.

284952-16

Eftersom detta blir längsta vandringen hittills får vi nog ta och träna Kenny lite extra innan. Han har burit ryggsäcken som längst åtta dagar, med en halv dags vila när matte avlastade honom. Han var ganska trött när vi kom tillbaka efter den vandringen, det är ju så många intryck under en vandring för en liten hund. Sedan vaknar han ovanligt tidigt när vi sover i tält också. Det blir ju roligare för honom ju mer han orkar!

Vad jag längtar!

(alla bilder från www.skulenaturum.se)


Dagens löprunda...

... gick rätt bra idag. Jag kunde utan problem hålla jämna steg med sambon och även långa sträckor vara den som "drog". Nu har han iofs rejäl träningsvärk i benen efter senaste gympasset, men det behöver jag ju inte låtsas om!

Medelpulsen var 170 under de 37 minuter vi var ute. Det är ganska högt, men kändes inte alls så ansträngande som jag trodde att jag skulle tycka med den pulsen. Toppade på 184 efter de långa trapporna upp från viken. Pust. Jag brukar faktiskt hoppa över dem eftersom de är galet jobbiga, men eftersom sambon satte fart uppför trots värkande ben kunde jag inte annat än att följa efter...

Kennys nya kompis

Kenny har hittat en ny kompis, Buffy, 8 1/2 årig tik som var så fantastiskt rolig att leka med. De bor inte så långt härifrån och har tydligen hållit koll på oss sen de flyttade hit. Vovvarna hade så kul ihop att vi blev inbjudna att när vi så känner traska in på deras tomt, knacka på och fråga om Buffy får komma ut och leka. Trevlig dam och trevlig hund, men det kanske är som man brukar säga: sådan husse matte sådan hund?

284952-15
Här får katten sig en omgång..

En rosa pulsklocka

Har tillslut (det tog inte ca 3 veckor utan åtminstone 2 månader) fått premien som följde med en provprenumeration av IFORM - en ljusrosa pulsklocka. Bäbisrosa faktiskt. Inte jättevacker, utan plastig. Och ljusrosa. Testade den på morgonens promenad. Resultatet var visst att på 67 min med en genomsnittspuls på 66% av maxpulsen så förbrände jag 22 gram fett. Det innebär att jag kommer att förbränna ett (1) kg fett om jag gör drygt 45 sådana morgonpromenader. Räknar man istället på kalorierna och säger att jag måste förbränna ca 7500 (kilo)kalorier för ett kilo fett så skulle det då ta mig knappt 18 morgonpromenader, enligt kalorimätningen på klockan. Ha ha. Det kallar jag pålitlig utrustning!

Men pulsmätningen kanske överensstämmer med verkligheten...?

Present från sambon

Eftersom jag lyckades så bra på tentorna och dessutom fyller år i helgen hade sambon lovat att bjuda mig på en weekend i någon europeisk huvudstad. Det blev ändrade planer. Vi ska tillbringa helgen på Hasseludden, med floating, teppanyaki, sushiskola och en massa annat. Jag är så taggad att jag inte riktigt vet var jag ska bli av! Vilken lyx. Jag smyger in på deras hemsida lite nu och då och bara längtar...

Jag har lyckats fånga ett utmärkt exemplar av pojkvän!

Första klassens svin

Hyrde under ett år en lägenhet i andrahand i Uppsala av en snubbe från Libanon, jag skulle inte hyrt av honom. Dumt. Han tog ut för mycket i hyra och behöll depositionen. Trots besult av hyresnämnden att han ska betala tillbaka omkring 20 000 kr plus dröjsmålsränta vägrar han betala. Kronofogdemyndigheten kan heller inte göra något eftersom de misslyckats vid utmätning. Det svinet har pengar, det vet jag, men smiter ifrån allt vad ansvar heter. Blir förbannad bara jag tänker på honom! Djävla as!

Om man skiter i allt vad samhället heter och bara drar på sig mer skulder hela tiden samtidigt som alla inkomster är svarta så kan man enkelt lura av laglydiga personer pengar. Det har gått över två år sedan jag flyttade därifrån, men har inte fått tillbaka en enda krona. Hyresgästföreningen säger "tyvärr, men det finns inget du kan göra"

Ibland önskar jag att jag kände några stora starka typer i skinnvästar som kunde ta sig ett allvarligt snack med det där satans rövhålet, men tyvärr håller jag mig på rätt sida av lagen. Det har kostat mig en slant...

Mindre roliga kontroller

Det finns ju vissa saker som man bör kontrollera när det gäller hälsan, vissa av dem är mindre trevliga än andra.

Tandläkaren undviker jag så länge jag kan (är nog omkring 2 1/2 år sedan jag var där sist) - jag tycker att det är vansinnigt obehagligt att ha någon som gräver mig i munnen. Allt de stoppar in i munnen spottar jag ut för att inte kräkas. Usch.

En annan sak som jag också undvikit i ett par år nu är det gynekologiska cellprovet. Vet att jag bör få det gjort, men jag har ju varit vansinnigt upptagen i ett par år...

Fick nyss en ny kallelse och imorse var det faktiskt dags. Jag lyckades pallra mig dit den här gången. Jag vet att det är bra att kolla upp saker och ting ibland, men det är helt sjukt vad utlämnad man är där i gynekologstolen med benen i vädret. Försöker göra allt för att inte tänka på vad de faktiskt gör. Hade inte barnmorskor varit ett så genomvänligt "folkslag" hade jag aldrig gått dit, oavsett vad kostnaderna blivit.

Pass på gymmet

Efter några veckor där träningen inte riktigt varit prioriterad är jag och sambon igång i normal träningsfrekvens igen. Skönt! Det ger verkligen en helt annan energi när kroppen får slita ordentligt med jämna mellanrum. Igår kväll var det dags för pass 2 - mage, biceps och bröst. Det känns som jag fått till bra övningar för biceps och bröst (träningsvärken kommer med stormsteg!) men jag får nog justera magträningen lite. Jag tycker att det är lite klurigt att hitta övningar för magen som både är tillräckligt roliga för att bli motiverad att köra hårt och som tar ordentligt. Ska fundera lite till på schemat där...

Startade upp ett nytt träningsschema för sambon igår. Han har mest kört samma övningar varje gång vi varit på gymmet, men nu har han fått lite att bita i. Han blev ordentligt svettig och mumlade något om att han kommer att få träningsvärk i benen. Men - man måste ju flytta sina gränser för att utvecklas!

Gummorna har satt fart på gubbarna

Trodde att det bara var gummorna som sprang joggade motionerade, men så mötte jag en äldre herre som var ute på sin förmiddagsmotion. Han var klädd i nystruken skjorta, vanlig jacka och kostymbyxor med pressveck. Till det ett par vandringsskor för lite tuffare terräng. Håret var kritvitt och rynkorna många, men med ett stort leende joggade han förbi mig i väldigt lugnt tempo. Skön gubbe!

Första passet på nytt schema

Så har jag landsatt mitt nya träningsschema. I korthet består det av tre delar - ben, framsida och baksida. Ikväll körde jag mitt första benpass, kommer att kännas ordentligt i benen imorgon! Har lagt till en del övningar till passet för att öka styrkan genom hela kroppen, som t.ex. plankan och några andra liknande moment. Jag har alltid varit svag i kroppen, men det är det ju inte för sent för att ändra på. Med lite målmedveten träning så kommer jag snart att klara alla övningar där kroppen är belastningen. Jag skulle gärna vilja klara av ett antal chins, än så länge är jag inte ens nära... Men som jag brukar säga; envisast vinner!

Bokstavsberoende

Jag är en läsare. Jag vill ha något att läsa när jag äter, när jag tar en paus och när jag gått och lagt mig. Problemet är ju att om jag börjar läsa en bok så blir allt annat liggande tills den är klar. Vi brukar normalt ha ganska många olika tidningar hemma, men nu har det varit helt tomt i brevlådan i över en vecka. Jag har då läst kvitton, guideböcker och andra saker som jag kommit över här hemma. Allt som inte varit en bok. Galet, jag vet. Men idag, äntligen, var brevlådan full med diverse roliga tidningar - mode, träning, facktidningar och en massa annat. Nu är ordningen återställd! Skönt.

Framsteg!

Nu gör jag framsteg i löparspåret! Mellan förra gången jag sprang "korta" rundan (osäker på exakt hur lång den är men mellan 7,3 och 8 km) och dagens runda har jag kapat tiden med två hela minuter! Det känns helt sjukt skönt! Dessutom har jag nu samma tid som sambon när han sprang själv igår kväll, dvs. 35 minuter. Snacka om att bli peppad på att fortsätta träna - jag vill ut direkt igen!

Att komma upp ur sängen

Dags att vakna.
1. Sambon kommer in och drar upp persiennerna så att jag får solen rakt i ögonen
2. Han väcker mig och lägger upp hunden i sängen
3. Min väckarklocka med iPoden går igång för första gången
4. Väckarklockan går igång vid den andra tiden
5. Alarmet på mobilen går igång
6. Efter några "snooze"ningar till så är jag vaken

Morgontrött? Jag?

Jisses, hur svårt ska det vara att komma ur sängen egentligen? Det är väl bara att kliva upp!?!

Det här med kroppen

Är egentligen ganska nöjd med kroppen numera. Jag bryr mig inte om att jag väger ganska många kilo mer än vad jag gjorde när jag vägde som minst. För det är ju faktiskt inte vikten utan formen som man ser. Det jag tyvärr har är lite extra vaddering mellan midjan och höften som jag gärna skulle vilja bli av med. Jag kommer inte överens med det partiet av kroppen.

I min "operation storstädning" ingår ju att jag ska bli starkare, få bättre kondition och en fastare kropp. Har sedan en tid tillbaka dragit ner på fettet i maten, småätandet och på portionsstorlekarna samtidigt som jag tränar minst fyra gånger i veckan. Visst har det märkts lite skillnad, men det är först nu som det känns i kroppen som att det går åt rätt håll.

Jag började ju i förra veckan med att förlänga morgonpromenaderna och, i mån av tid, även eftermiddagspromenaderna. Nu går vi 70+ minuter varje vardagsmorgon, i ganska raskt tempo. Det är verkligen jätteskönt och känns som att kroppen mår bra av det!

Det kanske är det som krävs? Att göra det lilla extra.

Joggande tanter

Vi brukar möta någon av dem ganska ofta när vi är ute på promenad, jag och Kenny. Jag kan inte placera vilket ursprung de har, men de är kanske 55-60 år gamla. Den ena joggar i jeans och en vanlig jacka. Den andra hade idag blus, kavaj med axelvaddar och uppvikta manchesterbyxor. Båda har dessutom vanliga tygskor på fötterna. Inte ett spår av träningskläder, men de är ute i alla fall och springer. Eller nja, springer och springer - det går inte så mycket fortare än mitt eget gångtempo - men de gör det. Motionerar. Sköna små damer, jag blir glad när jag ser att de inte gör så stor affär av det här med träning. Det viktigaste är ju faktiskt att man verkligen utför sin motion, resten spelar ju inte så stor roll.

Gratis träningsdagbok

Har under en längre tid använt mig av en gratis träningsdagbok på nätet - www.funbeat.se - tycker att den fungerar jättebra! Det är lätt att hålla koll på sin egen träning och kul att kunna hålla koll på sina kompisars träning. Det är enkelt att få statistisk på träningen, uppföljning hur man ligger i förhållande till sina mål, osv. Klockrent!

Överlevde det tidiga gympapasset!

Jag inte bara överlevde, jag tyckte dessutom att det var riktigt skönt att vara tränad, duschad och klar redan vid klockan elva en lördag förmiddag! Jag ska nog kanske t.o.m. fortsätta med detta djärva drag med jämna mellanrum.

Friskis och Svettis firar visst 30-årsjubileum denna månad, så man får visst träna gratis där under maj. Ska nog pallra mig dit några gånger, det är aldrig fel att variera träningen! Sen fungerar i alla fall jag så att jag gärna tar i lite extra när det finns andra runt omkring som tittar...

Aloe vera gelly

Såg när jag kom hem igår kväll att jag inte smort in mig med solskyddskräm riktigt överallt. Hade helt tydligt missat baksidan av överarmarna - en knivskarp gräns mellan den vita huden och den rosa/röda huden hade bildats. Inte vackert och lite ömt. Fick en idé om att prova aloe vera gelén som följde med när jag köpte aloe vera juice någon gång. Imorse när jag klev upp fanns inte ett spår av min solskadade hud, det enda som fanns kvar var en hud med en liten liten tendens till mer brun hud än morgonen innan. Gelén fungerade klart mycket bättre än de efter-sol-produkter jag provat innan. Den där gröna plantan är inte så dum...!

Årets skönaste löprunda, hittills...

Ikväll var det så otroligt skönt att vara ute och springa! Lagom temperatur sådär framåt halv nio, sprang lite fortare än sist också på den lilla rundan (ca 7,5 km), men hunden var lite trött så han hängde mest efter mig. Det var massor med folk ute som grillade och hade picknicks runt strandpromenaden. Jag blev lite avis för det såg så skönt ut, men eftersom sambon rymde ikväll blev det en löprunda istället.

Längst bort på rundan, där det vänder och går tillbaka, satt två män i yngre medelåldern och drack öl. Mitt i skogen, halvvägs gömda bakom något träd. Det var ett jättekonstigt ställe att sitta på, precis bredvid ett blöthål och med massor av trevligare ställen alldeles i närheten. Jag fick en känsla av att den enda snubben hade hängt ut sitt "paket" och kände väl att fler skulle få ta del av "härligheten" så jag valde att inte kolla så noga. Jag ville ju inte se något som jag inte ville se... Men vad vet jag, den kanske bara behövde vädras lite!

Nu måste jag samla krafter så att jag orkar med ett gympapass imorgon bitti!

Kosttillskott

Vi var och handlade lite idag på temat träning. Jag provade träningskläder tills sambon inte kunde hitta på mer att roa sig med i sportbutiken och kom tillbaka och suckade högt. Hittade ett par nya linnen, mer tränings/friluftsunderkläder och fyra par träningsbyxor - från korta shorts till löparcapris. Känns ju klart mycket roligare att träna i schyssta kläder och dessutom mycket lättare att komma iväg om inte allt ligger i tvätten samtidigt... =)

Köpte helt djärvt några små smakpåsar kosttillskott för att se om det kan vara något. Ibland vore det nämligen galet skönt att kunna blanda en liten drink innan eller efter träning istället för att försöka hitta något i kyl/frys/skafferi som duger för att kroppen ska orka med. Köpte lite olika alternativ eftersom jag inte har den blekaste om vad som skulle passa mig bäst. Inte för att jag skulle märka något resultat på träningen efter bara de stackars proverna, men det var i alla fall olika smak på dem. Choklad, vanilj och jordgubb fanns det. Måste nog läsa på lite för att reda ut vad som kan fungera...

Inget smart ställe för sitt bo

På en skjutbana, mellan två skjutvallar - alltså precis mitt emellan där alla står och skjuter, där tycker rävhonan att det är ett toppenläge för sina små rävungar. På gräddhyllan med soligt läge. Två småttingar, de sötaste små dunbollar jag sett på länge! Helt bedårande! Kan bara inte låta bli att undra hur det kommer att gå för dem när de blir större. De brydde sig inte ett dugg om att det small runt om kring dem - förmodligen halvdöva vid det här laget - och var inte rädda för folk heller. Stackarna skulle nog klara sig bättre om de var lite mer skygga, men oj så söta!

Utmaning!

Hjälp!

Nu har jag nog inte tänkt mig för. Alla systrarna är samlade i helgen och jag har just sagt att jag följer med de två morgonpigga småbarnsmorsorna på ett träningspass på lördag morgon. Det var många, många år sedan jag klev upp tidigt för att träna. Har inte gjort det sedan jag spelade handbollscuper på högstadiet tror jag...

Undrar om jag överlever?

Bortkastad dag

I perioder har jag verkligen ingen som helst karaktär. Istället för att släcka lampan i tid, när jag faktiskt redan är trött, ligger jag och läser långt fram på småtimmarna. Blir då så trött på morgonen att jag inte kommer upp i den tid som jag borde. Efter hundpromenad och frukost sitter jag och läser massa roliga saker jag hittat på nätet. I timmar. Sen är det för sent att börja med något eftersom sambon ändå kommer hem snart. Och så blev det inget pluggat idag heller. Hur slö får man bli egentligen??

Jag får dåligt samvete varje gång det händer, jag kastar ju verkligen bort min tid när jag gör så här, men ändå är det inte tillräckligt för att jag ska få tummen ur och göra något vettigt av dagen istället. Blir så jävla trött på mig själv ibland.

Vem har uppfostrat min hund?

När jag och Kenny nästan kommit tillbaka från morgonens (nåja..) promenad tog vi en liten avstickare från strandpromenden mot vattnet. Det är ju rätt varmt idag och trapporna upp från viken är rackarns långa så var det skönt med en liten paus efter ca 70 minuters rask promenad innan trapporna skulle besegras med spänstiga steg. Eller nåt. Hursomhelst fick jag mig veckans överraskning när hunden visade sig vara långt mer väluppfostrad än jag någonsin kunde tänka mig. Blev riktigt förvånad faktiskt.

Det är många som brukar grilla nere vid vattnet och det kan därför ligga lite benrester på stranden. Såg att Kenny började tugga på något, så jag sa åt honom med bestämd röst: "Vad äter du på?" - varpå hunden öppnar munnen och sträcker ut tungan så långt att benbiten trillar ut. Sedan kommer han glatt fram till mig istället och låter benbiten ligga kvar.

De är nog många hundar som skulle svalt fort som attan för att slippa bli av med sitt fynd, Kenny fick en massa godis istället av sin mycket förvånade matte.

En ny träningsmetod?

Samtal i duschen mellan mig och sambon. Vi diskuterar styrketräningspasset där jag fokuserade på ben, med  några övningar som tog bra på rumpan också. Jag får en förklaring till sambons lilla rumpa:

"Jag gör inga sådana övningar - jag tar bara i lite extra när jag skiter!"

Fiffigt.

Pryltestningsvandring

Eftersom sambon blev mer eller mindre utkastad från jobbet pga. på tok för många timmar på flexkontot passade vi på att ta en liten fyradagarsvandring för att bl.a. testa det nya tältet. 
Ett Ve25 är ju ett väldigt stort och lyxigt (och tungt) tält på sommaren, speciellt om man bara är två personer och en liten hund, så vi bestämde oss för att skaffa ett lite mindre (och lättare!). Valet blev ett Vario 23 (också från North Face) och vips hade vi sparat lite drygt tre kilo på packningen.

284952-14

Eftersom vi hade oförskämt bra väder har vi inte kunnat testa det ordentligt, men hela flocken fick plats utan att trängas. Det är gott om plats i de båda absiderna, men det blev lite kondens på insidan av tältduken framåt morgnarna - som fuktade sovsäckarna lite... Än så länge är vi nöjda i alla fall.

284952-9

Kenny var i god form och bar hela sin packning, utom den lilla sovsäcken som matte fick bära.

284952-10

Sörmlandsleden är riktigt vacker de etapper som vi gick - vi började halvägs in på 15:1 och avslutade någon mil norr om Järna - klart över förväntan. Rekommenderas.

284952-11

Kenny ligger precis bredvid tältet på vår första lägerplats vid Lövviksbergen.

284952-12

Här ligger Kenny och husse och jäser i solen alldeles bredvid den andra lägerplatsen i St Envätters naturreservat.

Det var skönt att få en genomgång av prylarna innan sommarens vandringar. Vi har skrivit en lång lista med bra "kom-i-håg" inför nästa gång. De viktigaste lärdomarna är att inte bära mer vatten än som behövs, nu bar vi rätt mycket trots att det fanns en eller ett par källor på varje etapp, och att sambons godisransoner behöver ökas lite... =)


Nyfiken i en strut!

Vi har en äldre man gubbe till granne - börjar bli lite dement sådär. Han är visst lite nyfiken av sig. Jag har tidigare bl.a. hittat honom noggrant granskande min bil från alla håll och kanter. När jag och hunden kom tillbaka från vår promenad (ca 75 min, tokskönt!) nu på förmiddagen hittade jag honom när han gick igenom min och sambons post. Framförallt granskade han ett brev som jag fått. Ok? Jag blev rätt paff faktiskt. Hur länge har han gjort det? Och varför går han bara igenom vår brevlåda och inte resten av grannarnas? Vad kollar han mer - våra sopor?

Lite puls i tillvaron

Inget sätter sån fart på hur mycket jag presterar som lite stress och press. Tentan är utskriven, för sent för förändringar nu. (Kan behöva öva på att lämna ifrån mig sådant som jag inte är helt nöjd med också...)

Jag har nu ca 30 minuter på mig att laga mat, äta lunch/middag (prioriterade bort lunchen - är galet hungrig), rasta hunden, duscha och göra mig i ordning innan det är dags att åka. Hinner jag?

Gaaah! Varför skulle jag vänta till sista sekund? Klåpare!

Det spårar ur...

Vi sitter vid matbordet och äter. Hunden hör något och börjar muttra.

Jag: "Nej"

Det låter tydligen snarare som "nauj", varpå sambon sträcker armarna i luften och jublar:

"Ja! Ja! Ja! Äntligen! Jag visste väl att jag skulle få dig att bräka på skånska som en annan malmöitiska till slut!"

Fan.

Ursäkter?

Om jag hittade fler ursäkter igår för att inte göra det jag egentligen borde? Ja.

Jag hann författa några stackars rader på tentan medan sambon "lagade mat" (kokade gröt), men sedan blev det träning på Grimsta i flera timmar innan det var dags för sängen.

Det finns en anledning till varför jag inte ska läsa i en bok på kvällen - jag läser ut den. Samma kväll/natt. Och sen blir jag skitsur när sambon vaknar till någongång på småtimmarna och säger att jag måste sova.

Om jag är trött idag? Ja.

Kom jag upp senare idag? Ja

Om jag har blåslampan i häcken för att hinna klar tentan innan föreläsningen = inlämningen i kväll? Aj, aj.

Motivation...

Sitter med en fråga om motivation på hemtentan i idrottsspykologi. Motivation, ja. Det är väl den som inte riktigt infunnit sig. Efter en lång och besvärlig förkylning med bl.a. en veckas feber och envis inflammation i halsen har jag inte lyckats tagga upp igen. Ligger och drar mig på morgnarna. Går omkring och trampar. Vill flytta. Längtar efter hus. Fördriver tiden tills sambon kommer hem. Får lätt ångest över att jag inte hunnit det jag borde. Omotiverad att träna. Inte lust att göra något. Suck.

Men, så kommer jag ju ingenstans. Alltså måste jag bryta mönstret. Första steget var att be sambon att se till att jag vaknar innan han ger sig iväg till jobbet (dag 1: somnade inte om, även om det tog 45 min innan jag klev upp...). Andra steget är att förlänga Kennys morgonpromenad till en timme för att vakna ordentligt och få lite extra aktivitet för en kropp som numera annars sitter mest hela dagen (dag 1: check!). Nästa steg är helt enkelt att komma igång med det jag ska få gjort under dagen. Som Nikes berömda "Just do it!". Här är det lite lurigare. "Ska bara läsa nyheterna, kolla in ett par bloggar, läsa på om... först" och så går tiden. Det är läget nu. Med en hemtenta som skall in imorgon och som jag gjort en dryg sjättedel av. Jodå.

Minsann, är det inte dags för lunch och hundpromenad...

Att vända en motgång

Jo, det gick ju alldeles utmärkt när jag äntligen bestämt mig - och tagit mig tid. Äntligen, äntligen, äntligen har jag satt tentorna i endimensionell analys! Efter många försök, mycket ångest och löjligt mycket tid. Ha! Jag ägnade veckan efter påsk till att sitta i tentamenslokaler tillsammans med ett hundratal andra. Skrev torsdag och lördag och var helt övertygad om att det skitit sig. Icke! Two down, one to go!

RSS 2.0