Inte skulle han vara bortskämd?

Ja, må han leva uti HUNDrade år!

Kenny firade sin åttaårsdag på det mest storslagna vis han kunde tänka sig - genom att trycka i sig en pannkakstårta.





Han går fortfarande omkring och rapar...

Dyrt ska det vara!

Den senaste investeringen till vår stuga i skogen blev en gasolgrill av något större model - vi måste ju kunna utfodra de enorma massor av besökare som vi förväntar oss ska anlända till lilla sommarparadiset.

Men nu är det viktigt. I de fall vi ställer till med någon form av knytkalas är det av högsta vikt att våra gäster känner till att billigt kött icke gör sig besvär på grillen. Det ställs utom allt rimligt tvivel i instruktionsboken till grillen - billigt kött ska undvikas till varje pris!


Knas.

Jag hade kunnat förstå det om det var kött av låg kvalitet som skulle undvikas, eftersom det sällan blir lika gott. Men vad har priset att göra med det hela??


Det tar sig!

Vårt ultimata kitförråd/hobbyrum/lekstuga för vuxna börjar ta form:



här har det också sett ut...

Skåne kan slänga sig i väggen!

Nu har jag hittat blommor i vår egen trädgård och blåsippor fulla skogen. Nu är det vår här också! Så det så!




Tävling!

Härmed utlyser jag en spännande tävling. Den som först gissar rätt på följande fråga vinner en påse fin choklad.

Vad är det för verktyg som ligger på vårt köksbord?



Kampen är igång!

Här bor vi

Hittade lite bilder som vi tog i vintras i närheten av vårt lilla hus.






Frihetstiden är över

Två och en halv månad tog det. Sen upptäckte Kenny att vi inte har staket runt tomten. För en liten odåga utan koppel var lyckan fullständig. Oändliga jaktmarker och rådjur på varenda äng.
 
Nåja, det var bara en tidsfråga innan han skulle komma på hur det stod till.


Ack gamla skåne

Ok, det här trodde jag aldrig att jag skulle säga. Jag kommer att förneka det i sten om någon försöker vända det emot mig, men jag längtar tillbaka till skåne.

Hela påskhelgen tillbringades i kjol och linne under klarblå himmel och strålande sol. Sen kom vi hem igen och fick leta rätt på dunjackan, fingervantarna och den stickade mössan igen.

Att springa i hellånga tights i skåne var olidligt varmt. På rundan här hemma ångrade jag bittert att inte fingervantarna fick följa med.

Nordtyskland har sina fördelar. Trots allt.

Det goda föredömet

Först skäller och bråkar jag på sambon för att han jobbar som en tok och stressar upp sig så att han inte kan sova på nätterna.

Sen gör jag likadant själv.

Fiffigt. Riktigt fiffigt.

Allt som behövdes var en knuff i ryggen

Eftersom sambon tog en löprunda tillsammans med sin lillebror mitt på dagen såg jag mig själv få en skön eftermiddag tillbakalutad i en solstol. Jag skulle nog kunna smita från träningen. Kände mig rätt så säker på att sambon inte skulle föreslå en ny löprunda samma dag.

Jag var precis på väg att föreslå att vi skulle hämta solstolarna när jag får höra: Jag följer gärna med när ni ska springa. Snett från höger kom den. Hade slarvigt nog missat att ta med sambons tvillingbrors vältränade fru i beräkningarna.

Aj då.

Solstolarna fick bli kvar i förrådet. Latmasken hade nämligen inget annat val än att lämna omedelbar walkover. Hur skulle jag nu kunna erkänna att jag egentligen tänkt tillbringa resten av dagen i tillbakalutat läge som en annan soffpotatis? Icke. Någon stolthet har jag väl ändå där jag ligger hjälplöst sist och avhängd  i FunBeat. Nej minsann, det var bara att snöra på skorna och låtsas som att jag faktiskt tänkt genomföra löprundan. Äran för dagens pass kan dock inte på något sätt tillfalla mig själv, min (host, host, harkel) goda självdisciplin och ståndaktiga karaktär...


Och nej, sambon kom inte undan han heller - det fick bli en runda till. Vi behövde ju en lokal guide...

Power!

Fick betyg på mitt senaste inköp: Det är bara att göra som de säger när man får order av någon som ser ut så där!

Jag visste att det var en bra investering att skaffa en powersuit. Undrar om den bara fungerar på sambon eller om storhetsvansinne är på sin plats?



Det var länge sedan jag kände mig så välklädd som jag gör i den nya kostymen. Tänk vad lite snygga kläder i lite bättre kvalitet kan göra för hållningen. Och så mycket kvinnligare jag känner mig i något som sitter riktigt bra. Konstigt det där. Det är ju trots allt bara lite tyg vi pratar om. Och lite tråd.

Och lite pengar...


Flyter fortfarande

Vi gör ett stopp på konstrundan i nordvästra skåne. Köper en lott ur konstlotteriet för 20 kr. De hade sålt över trehundra lotter under helgen utan att ha delat ut en enda vinst. Sambon drar en lott. Vinst, såklart. En keramikskål som faktiskt var riktigt fin. Ha-framme-fin.

Det roliga är att vi båda visste att det skulle bli en vinst.

Varför?

Medgång föder medgång? Eller?


Och är det att fresta på lyckan att köpa en trisslott också?

Äpplet och trädet

Svärfar är väl kanske inte sådär klassiskt romantisk att svärmor tindrar med ögonen och slår knut på sig själv av ren hänförelse. Han har en något mer praktisk syn på presenter. Det ska vara något man behöver. Som bilvårdsprodukter. Eller en skottkärra. Visserligen en så stor och tung skottkärra att svärmor inte orkar med den, men ändå.

Den av deras tre söner som bor under samma tak som mig kom häromdagen hem med vad han kallade en "kärleksgåva". Han såg ovanligt nöjd ut och höll händerna bakom ryggen, sådär som han brukar göra när han kommer hem med en romantisk present. Sen höll han fram:


Ett järnspett.


Tja, vad ska jag säga? Nu är det väl slut på blommor och bling-bling. Jag får nog en motorsåg i födelsedagspresent och en burk bilvax i julklapp...

Kvinnliga fördelar

Ibland är det riktigt skönt att vara tjej.
Jag kan se ut som ett spån när de frågar om dimensionen på däcken - och komma undan med det!
Jag kan se mig förvirrat omkring när de frågar om nyckeln till lättmetallfälgarna - och fortfarande komma undan! Däckfirman skulle nog le åt mig även om jag skulle komma tillbaka imorgon och sambon upptäckt att däcken blivit monterade på fel fälgar.

Att bilen dessutom står på sambon gör att händiga karlar har överseende med det mesta.

Om jag halkar av vägen på väg till jobbet imorgon bitti tror jag säkert att bärgningsfirman har överseende med det också. De där brösten kan ju faktiskt vara i vägen. Typ.

Min framtida ring

Fick veta av en kollega på jobbet hur det egentligen ska stå till med min blivande vigselring. Den ska vara värd minst tre månadslöner, sa han. Givetvis tyckte jag ju att det lät alldeles rasande trevligt och skyndade mig att meddela det till sambon.

Tre månadslöner sa du, är det före eller efter skatt? (Här såg jag min chans...)

Sen blev han lite blek. Tror han räknade ut summan i huvudet, för efter det muttrade han något om att jag skulle hälsa gubbarna att de inte ska lägga sig i något de inte har med att göra!

Jag misstänker att jag kommer att få pruta lite på antalet löner...


Helgens inköp

- Träolja
- Planterspade
- Spade
- Lövräfsa
- Kratta
- Handsåg
- Diverse skruv
- Plugg
- Rulle till rollern

Spetten var slutsålda i den lokala Järnia-butiken. Precis som grillkolen. Vi har med andra ord spenderat helgen som de flesta andra hemmansägare - i trädgården.


På ett par dagar blev jag tant. Jag påtar i trädgården, släpar grenar ur skogen och gräver ner kantstenar på mina lediga dagar. Vad hände?? Och var är mina höga klackar och korta kjolar??

En låda eller två

Älskling, jag hoppas att du gillar hemgjord pizza i din matlåda...?


Premiär

Som jag har längtat! Frukost i solen. Är inte det höjden av lyx att kunna börja dagen med sovmorgon, en promenad i skogen och avsluta med en lång frukost på altanen till ljudet av fågelkvitter?


Hjälpredan nummer ett

Det finns sådana som alltid vill hjälpa till. Bidra med vad han/hon kan. Vara med.



Kenny är JÄTTEBRA på att bygga förråd...

Drömprinsen

Något kul som cirkulerat på mailen:



Tyckte väl att jag kände igen honom...

   


Det finns service och det finns service.

Jag befinner mig på mitt favoritsushiställe för att hämta hem lite fredagsmiddag (Aj aj, vad jag har ont i ryggen.. typ)

Yukiko lyfter upp sitt huvud och tittar mig i ögonen. Veronica, visst heter du det?    Jag såg dig i tidningen.

Jaha ja. Då var man lokalkändis då. Trodde att artikeln skulle passera rätt obemärkt, men ack vad jag bedrog mig. Man försvinner visst inte obemärkt i Sveriges fjärde största stad...

Rackarns.

Värsta fyndet!

Nu har vi gjort våra första avbetalningar på huset. Märkligt nog visade det sig att vi bor märkbart billigare i huset med gigantisk tomt än vad vi gjorde i den lilla tvåan som saknade balkong.

Kan inte riktigt förstå det hela, men om vi jämför räntor på lån och inkluderar avgiften till föreningen för lägenheten i bostadskostnaden så skiljer det mer än tusen kronor. Varje månad. De där räntesänkningarna var inte alls dumma.

Tänk så många par extra skor det blir på bara ett år...


- Älskling, vi måste bygga ut!

RSS 2.0