Nytt moment i träningen

Idag var det så dags igen för en timmes backträning följt av ca 40 min cirkelträning på gymmet. Detta tredje cirkelpass innehöll momentet bänkpress. Jag har bara vid ett tillfälle tidigare i mitt liv legat på rygg under den där ställningen (det där lät ju nästan som att en viss censurering borde ägt rum...). Under cirkelträningen räckte det med att bara köra med stången, men jag gjorde ett lyft på makalösa, häpnandsväckande, ehh...... 30 kg. Jag vet vad jag behöver träna på i alla fall!

Tycker det är så otroligt skönt att känna mig starkare, med bättre kondition och fastare i kroppen! Känslan efter ett ordentligt träningspass ger sån mersmak att jag nästan studsar ut igen!
Som bonus kan jag nu jaga på sambon lite extra eftersom jag ligger tre träningspass före honom! =)

Hela varvet runt

Jag och sambon kom överens om att hoppa över träningen igår eftersom vi hade svårt att hinna med det innan han skulle åka och jobba. I stället skulle jag införskaffa lite saker som jag behöver (det gäller ju att passa på när shoppingförbudet blivit hävt! =). Ut ur butikerna kom jag med lite nya träningskläder och innan jag visste ordet av befann jag mig springandes på mil-slingan i naturreservatet.

Det här är konstigt:
Jag springer.
En mil.
Känns jättelätt. 
Det är roligt.


Vägen mot toppform...

Efter tjejkvällen i fredags blev det bara lite skytte på lördagseftermiddagen, men på söndagen var det dags för träning igen. Det blev ca tre timmars kajakpaddling i vacker kvällssol, men eftersom jag fortfarande inte hittat den optimala tekniken var jag rätt slut i armarna när jag och sambon kommit iland... Träningsvärken i ryggen dagen efter hintar om att jag i alla fall börjar närma mig bättre teknik. (Bilden är från förra sommaren)

284952-6

I måndags fick jag mitt nya gymprogram av kollegan A som jag anlitat som PT/blåslampa. Att träna på gym har inte varit min starka sida. De gånger jag pallrat mig dit har jag använt mig av de maskiner jag behärskat utan att haft något mål med övningarna eller passen. Ingen genomtänkt strategi där inte! För att få fart på träningen bad jag A lägga upp ett program så att jag vet vad jag ska göra varje gång jag går upp på gymmet och dessutom instruerade han mig hur jag ska utföra de olika övningarna på bästa sätt. Resultatet blev ett schema med tre olika pass, där varje pass består av åtta moment som utförs som cirkelträning - 30 sekunders träning med 30 sekunders vila - 4  varv. Med uppvärmning och samtliga moment är gymträningen klar på ca 45 minuter. Svettigt blir det vill jag lova och pulsen hålls igång. Innan måndagens gympass blev det en omgång med stavgång i backe, så där fick konditionen sitt också. Stavgång i backe kan jag verkligen rekommendera - det är enkelt, skonsamt för kroppen och ger verkligen kroppen och kondition en omgång.

Tisdag var vilodag, onsdag var löpdag med sambon och hunden. Det blev 55 minuters löpning på stigar i ett närliggande naturreservat och jag kunde hålla ett högre tempo än vid förra löp-passet så det kändes jättebra. Även om sambon periodvis sprang omkring i skogen som Johnny Depp i "Pirates of the Caribbean", med armar och ben fladdrande. Han tyckte visst inte att det var lika jobbigt som jag gjorde... Erkänner att det var något psykande!

Torsdag var vilodag (då är det endast långa hundpromenader på schemat) och igår var det åter dags för en omgång med stavgång i backe med efterföljande cirkelträning i gymmet. Fokus detta pass var träning av överkroppen och visst har jag träningsvärk i mina stackars armar idag!

Äntligen har jag kommit igång med träningen på allvar igen och det märks redan lite effekt genom att kroppen känns fastare. Det är en väldigt skön känsla! Det är ju förstås en väldigt skön känsla att jag nu kan jaga på sambon lite när jag tränat mer än honom, när det så länge varit han som försökt jaga ut mig för träning. (Han ligger fortfarande ett gympass efter mig, trots att han klev upp imorse för en löprunda, medan jag fortfarande sov  ;-)

Fantastiska tjejer!

Förra fredagen (Oups, det var visst ett tag sedan jag skrev senast...) hade jag en liten tjej-dejt med två av mina fantastiska tjejkompisar, C och T. Det var rätt länge sedan vi träffades alla tre, så det fanns ett visst behov av tjejsnack. Ribban lämnade vi någonstans i trappuppgången och jag hade blivit ordentligt generad om någon hade hört vad vi pratade om - detta trots att jag tillbringat åtskilliga förfester i bastu tillsammans med enbart män! Ingen av oss är någon blyg viol när det kommer till att prata om vad vi varit med om...

Planen var att vi skulle gå ut och skaka lite rumpa, men efter ett par flaskor vin, diverse drinkar, lite likör och ännu mera tjejsnack var klockan helt plötsligt 03.30. Det var en jätterolig kväll och så mycket energi som jag får av en sådan kväll är svårt att slå. Tack brudar! =)


En liten förbättring!

Jag har varit makalöst dålig på det här med att hålla kontakt med mina vänner. Helt värdelös faktiskt. Som tur är så är de vänner jag gärna vill behålla väl medvetna om denna lilla egenhet hos mig!

I takt med konstant ökande energi överträffar jag mig själv inom detta område. På ett positivt sätt alltså... 
I helgen träffade jag både ett antal kollegor med respektive för grillning och utgång på fredagen och sedan åkte jag direkt från min kompis soffa in till stan på lördagen för att träffa en gammal kompis som jag inte sett sen hennes bröllop för snart två år (!) sedan. Som en bonus träffade jag samtidigt en annan jättemysig tjej som växt upp i grannbyn. Därefter åkte jag och sambon hem till min syster och hennes familj för hundhämtning och fika. Nu har jag bokat upp med tjejen från grannbyn om att träffa henne och ett par av hennes kollegor i morgon efter jobbet och sen är det tjejkväll på fredag med ett par av tjejerna jag pluggade ihop med. Däremellan har det varit plugg och träning.

Jag ser när jag läser texten att det nog är ytterst normalt beteende för någon som är 27 år, men jag har inte haft så här mycket ork att göra roliga saker på säkert sex år. Eller kanske ännu längre. Det känns så oerhört skönt att inse att jag orkar göra mer av det jag vill göra! Det ska firas! =)

Läskiga djur/kryp

Att en liten huggorm ligger och väser åt mig på parkeringen vid jobbet kan jag ta, även fast jag ändrade riktning på stegen lite. Fästingar däremot är det värsta kryp jag vet!! Efter att ha övat i många år på att plocka fästingar från hunden kan jag fortfarande inte ta bort de rackarna utan att håret på armarna reser sig. Äckliga Kryp! För att inte tala om de tillfällen jag hittat fästingar som krypit runt på mina ben... EWWWW!!! Finns det något som helst syfte med de räliga krypen?!? De borde utrotas. Punkt.

Mycket ska man vara med om...

Hörde mig själv ringa till sambon från jobbet i eftermiddags och säga att vi skulle träna när jag kom hem. När han frågade vad vi skulle träna för något hörde jag mig själv svara att vi skulle ut och springa. Så tokigt! 

Det var ju då inget att be för - bara att bege sig ut. Drygt en timme och ca en mil senare var vi åter vid bilen och då hade jag sprungit utan att stanna en enda gång. Utan problem. Jag har ALDRIG sprungit så långt förut. Inte ens i närheten faktiskt. Nu sitter jag mest och undrar vad f*n som hände??

Fortsatt förbud!

Jag har fortfarande shoppingförbud och det är ännu inga lättnader inom synhåll. Suck! Kan inte fatta att min syster och min sambo gaddat ihop sig på detta sätt. Orättvist!

Hård!

Spelade beachvolleyboll med några av grabbarna från jobbet häromdagen. Bollen var pumpad så hårt att den snarare gav associationer med ett bowlingklot än något annat, men eftersom någon konstaterade "den är lika hård för alla" kunde ju inte jag be dem att släppa ut lite luft. Hur hade det sett ut? Skulle jag sagt att "Den är så hård att jag får ont i armarna" - Nä! Att bita ihop var den enda tänkbara lösningen.

4 dagar senare har jag fortfarande blåmärken på underarmarna. Verkligen smart beteende! =)

Sushi-abstinens

Efter lite bearbetning från min sida är nu inte bara jag utan även min sambo beroende av sushi. En normal vecka är helt enkelt inte komplett utan att vi ätit sushi. I stora mängder. En familjetallrik är alldeles lagom till oss! =) Två veckors semester i fjällen med tillhörande besök hos mina familjemedlemmar och vi kommer hem till - semesterstängda sushirestauranger. Det verkar som att alla sushirestauranger värda namnet i vår omnejd stängt under juli. Det tog inte lång tid innan längtan blev för svår och vi lagade egen sushi. Vi har gjort det några gånger nu och resultatet blir helt ok - smakar gott även om utseendet är tveksamt. Här kommer en bild från en tidigare omgång.

284952-5


Att leva med gamla synder...

Under studietiden i Lund drog jag på mig en allvarlig depression. Ändå sedan dess har jag släpat mina gamla synder vid namn "Endimensionell analys I och II" samt "Flerdimensionell analys". Det är nu 2 1/2 år sedan jag började jobba. Inte nog med att bristen på uttagen examen leder till mindre varierade arbetsuppgifter, svårare att byta jobb och att det används som motargument  i löneförhandling - jag blir aldrig av med skiten!

För att råda bot på detta bekymmer anlitade jag min äldsta syster som blåslampa för att säkerställa att jag tentar av matten nu. Kan avslöja att det blir varmt i baken ibland... =)
En piska hon använder sig av är det av sambon utfärdade shoppingförbudet - de två är i maskopi - jag kommer att ha fortsatt shoppingförbud tills dess jag ligger i fas med hennes upplagda plan inför tentan i augusti. Vilket innebär att jag får räkna tills hin håle löser av. På det ena eller andra sättet blir det alltså svettigt för mig del! Pust!

Springa? Jag?

I går kväll var det dags för utomhuspass på F&S. Trodde vi. Eftersom det regnat tidigare på dagen så var passet inställt, pga den skaderisk som uppkommer vid jymping i blött gräs. Eftersom jag och sambon ändå hade joggat dit kunde vi ju springa lite till - så vi fick ett träningspass i alla fall. Det värsta av allt är att det nog var min idé... Jag är nämligen inte är typen som springer. Har aldrig varit det. (Att springa till träningen har enligt mig varit att ta i i överkant, men eftersom sambon är tidsoptimist blir vi ibland lite sena...) Förut har jag alltid fått ont i knäna redan efter ett par km varje gång jag kommit på att löpning är en jättebra träning - t.o.m. hunden får ju lite motion. Lusten att springa fler gånger försvinner lika fort som värken kommer.

I går kväll lyckades vi springa jogga i ca en halvtimme innan det tog stopp i knälederna. Ha! Rekord!
Jympandet har visst haft fler effekter än jag tidigare märkt. Känner mig nästan sugen på att springa igen, men säg det inte till någon...

Om jag har träningsvärk i benen idag?
Japp

Bästa botemedlet mot celluliter

Att missköta sin träning är ett effektivt sätt att skaffa sig de retliga groparna på rumpa och baksida lår. Att bege sig ut på fjällvandring är den första aktivitet som gjort att jag sett en markant minskning av de små rackarna. Trots att jag går på Friskis&Svettis 3-4 gånger i veckan och ser till att jag går minst 10 000 steg per dag märkte jag ingen skillnad på hudens släthet förrän efter vår vandring i Arjeplogsfjällen.

Hur träningen går till? Packa en ryggsäck med en vikt som motsvarar ca 1/3 av din kroppsvikt (var rädd om rygg och knän), ta på ett par stabila kängor och gå backe upp och backe ner i åtta dagar, helst i snö, myrmark eller något annat undansjunkande underlag för att få bästa möjliga träning. Ta da - inte nog med att groparna reduceras markant, du blir dessutom fastare i hela kroppen, går ner lite i vikt och blir genomgående starkare och stabilare i kroppen. Jätteenkelt! Tja, nästan i alla fall.


Shoppande i andra butiker

Jag tänker ibland att jag shoppar som en hel kvinna, vilket sambon också konstaterat. Har dock insett nu att jag nog inte resonerar som "standardkvinnan". Om jag ger ett par exempel:

Köpte häromveckan ett par zip-off byxor från Haglöfs till en summa som jag aldrig lagt på t.ex. ett par jeans. Utan att blinka - Haglöfsbyxorna var ju sköna och praktiska...

Istället för att köpa ett par Marc Jacobs, Christian Louboutin eller något liknande märke lägger jag lika mycket pengar på ett par sådana här:
284952-4
Meindl, Island pro - Har gått över 25 mil i dem nu utan minsta tillstymmelse till skavsår...

Jag skulle kunna fortsätta, min sambo har handlat till sin "friluftsgarderob" sedan han var typ 14 (fyller 30 i höst) och han börjar bli lite avis på att jag har så mycket bra friluftskläder. Jag kan utan att fundera lägga en summa pengar på ett klädesplagg avsett för att användas ute i skog och mark, så länge det är bra kvalitet, har många användningsområden och fungerar ihop med resten av kläderna. Samma argument skulle ju fungera alldeles utmärkt  för shopping till min andra garderob, men jag lägger inte de pengarna på varken en basgarderob, vardags- eller festkläder. Även fast jag betydligt oftare är vardagsklädd än lufsar runt i skogen. Jag blir snål när det kommer till att shoppa vanliga kläder trots att jag älskar att känna mig snyggt klädd och verkligen längtar efter att komma ur uniformen när arbetsdagen är slut.

Måste nog umgås lite mer med tjejkompisarna....


Hundvård

Idag var det dags att ta stygnen på min lilla tuffing Kenny Bräck - 10 dagar sedan han och min lillebrors hund Harry hade en liten diskussion om vem som är äldst och störst (Kenny äldst och Harry störst). Så här såg Kenny ut när vi kommit tillbaka från veterinären, 5 stygn senare:

284952-3

Det var verkligen nära ögat - bokstavligt talat!
Veterinären trodde att jag skulle behöva ta honom till djursjukhuset för ny sövning för att stygnen skulle kunna tas bort, men Kenny litar på mig så till den grad att han låg alldeles stilla när jag tog bort stygnen. Vilken liten hjälte! *Stolt matte*

Shoppingförbud

Sambon utfärdade ett shoppingförbud för mig lagom till vår fjällvandring, jag trodde att det skulle hävts vid det här laget men icke. Så mycket för hans meddelade "tjejer behöver Shoppa"... (som jag fick när jag började oroa mig för överkonsumtion.)

När förbudet inträdde hade jag, enligt en bunt kvitton, under junis två första veckor köpt:
3 Kjolar
1 Blus/skjorta
1 Ull-underställ
1 Klänning
3 par Leggings
4 Tröjor
1 Dunväst från Tierra (knappast säsong, men ett riktigt fynd!)
1 Softshell-jacka från Marmot (bästa köpet - hittade den på outlet)
5 Linnen
2 par Shorts
1 par lätta gympaskor från Salomon
1 par zip-off byxor från Haglöfs
1 par vandringsstavar
1 liten resehandduk
och så var det visst lite annat också....

Ok, jag tror jag förstår var han vill komma.


Så var det då dags!

Fjällvandring i Arjeplogsfjällen 20-27 juni, någonstans mellan snöfälten, bestämde jag mig för att även jag skulle starta en blogg. Under åtta dagars vandring såg vi inte en enda människa förrän vi nästan var framme vid bilen igen - där ute bland renar, forsar och snö funderar jag på en blogg. Ja, vad säger man?!?

284952-2

Välkommen!


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer jag att skriva om mig, en norrländska som via några år i Lund hamnat i Stockholm (nåja, 08-området i alla fall). Jag lever mitt liv till största delen omringad av män eftersom jag jobbar i en ovanligt mansdominerad bransch, hittade sambon i en annan mansdominerad bransch och har många intressen som till största del återfinns hos den manliga delen av befolkningen. Ibland blir det tokigt, vilket ni kommer att märka...

RSS 2.0