Planeringen går framåt

Vi har suttit och planerat lite för sommarens första längre vandring - Höga Kustenleden. Det kommer att bli en del att släpa på - med alla avstickare som är inplanerade så packar vi nog mat för 12 dagar. Vi brukar inte jäkta heller när vi är ute, blir ju inte samma avkoppling om man måste stressa sig igenom en viss lång sträcka. Tror inte att jag kommer under 25 kg på min ryggsäck och då är nog sambon uppe på 30 kg i alla fall.

284952-18

Vi har planerat fyra olika frukostar, vi blir nämligen vansinnigt trötta på att äta samma grötfrukost varje dag. Alternativen är:
1) Havregrynsgröt med lite smaksättning, torrmjölk och sylt av pulverkräm
2) Reals frukostpåsar
3) Gröt gjord på fruktmüsli, torrmjölk och "sylt"
4) Müsliblandning med torrmjölk
Tror att det borde bli bra. Vi ska lyxa till det lite med bröd den här gången eftersom vi passerar ett par samhällen där vi kan handla för en dag eller två.

284952-17

Nackdelen med att vandra utanför fjällkedjan är helt klart allt vatten som man måste släpa på eftersom det inte går att ta i första lilla bäck man snubblar på. Vissa iordninggjorda kallkällor längs "låglandslederna" är inte så inbjudande heller, men som tur är finns ju vattenreningsmedel att droppa i.

284952-16

Eftersom detta blir längsta vandringen hittills får vi nog ta och träna Kenny lite extra innan. Han har burit ryggsäcken som längst åtta dagar, med en halv dags vila när matte avlastade honom. Han var ganska trött när vi kom tillbaka efter den vandringen, det är ju så många intryck under en vandring för en liten hund. Sedan vaknar han ovanligt tidigt när vi sover i tält också. Det blir ju roligare för honom ju mer han orkar!

Vad jag längtar!

(alla bilder från www.skulenaturum.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0