Pryltestningsvandring

Eftersom sambon blev mer eller mindre utkastad från jobbet pga. på tok för många timmar på flexkontot passade vi på att ta en liten fyradagarsvandring för att bl.a. testa det nya tältet. 
Ett Ve25 är ju ett väldigt stort och lyxigt (och tungt) tält på sommaren, speciellt om man bara är två personer och en liten hund, så vi bestämde oss för att skaffa ett lite mindre (och lättare!). Valet blev ett Vario 23 (också från North Face) och vips hade vi sparat lite drygt tre kilo på packningen.

284952-14

Eftersom vi hade oförskämt bra väder har vi inte kunnat testa det ordentligt, men hela flocken fick plats utan att trängas. Det är gott om plats i de båda absiderna, men det blev lite kondens på insidan av tältduken framåt morgnarna - som fuktade sovsäckarna lite... Än så länge är vi nöjda i alla fall.

284952-9

Kenny var i god form och bar hela sin packning, utom den lilla sovsäcken som matte fick bära.

284952-10

Sörmlandsleden är riktigt vacker de etapper som vi gick - vi började halvägs in på 15:1 och avslutade någon mil norr om Järna - klart över förväntan. Rekommenderas.

284952-11

Kenny ligger precis bredvid tältet på vår första lägerplats vid Lövviksbergen.

284952-12

Här ligger Kenny och husse och jäser i solen alldeles bredvid den andra lägerplatsen i St Envätters naturreservat.

Det var skönt att få en genomgång av prylarna innan sommarens vandringar. Vi har skrivit en lång lista med bra "kom-i-håg" inför nästa gång. De viktigaste lärdomarna är att inte bära mer vatten än som behövs, nu bar vi rätt mycket trots att det fanns en eller ett par källor på varje etapp, och att sambons godisransoner behöver ökas lite... =)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0