Tuffa killar och snälla tjejer

För att cementera den bilden ytterligare kan man ta en titt i Suuntos lilla katalog över klockor.

De manliga klockorna har bakgrundbilder med någon som hoppar base-jump, hoppar över vattenfall, åker offpist på glaciärer, paddlar kajak i ett vattenfall och cyklar downhill. Det finns massor med funktioner i klockorna. Höjdmätare, vertikal beräkning, barometer, kompass, loggbok, klocka med flera tidszoner, pulsmätare, hastighet och distans, gps, you name it! De säljs med texter som "För outdoorentusiaster som även tar träning seriöst" och andra liknande formuleringar. För tuffa grabbar helt enkelt.

Vänder man på katalongen hittar man tjejklockorna. Bilderna visar ett par tjejer i långsamt mak i en kanadensare eller en tjej som har träningskläder på sig (men står still). Man kan visst använda klockan inomhus också - "kanske för att kunna navigera i ett fullsmockat köpcentra" Det är ett citat! En annan viktig funktion som lyfts fram är en dagräknare från en personlig bemärkelsedag. Mycket viktigt i en "outdoor"-klocka...

Jag tänkte först att Suunto kunde vara ett bra val för en ny klocka. Men det var innan jag såg den katalogen. Hemsidan ser nästan lika illa ut. Suck. Jag kan inte med att bli klappad på huvudet på det sättet. Det får helt enkelt bli ett annat märke på klockan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0