Gammal är äldst

Vi tillhör den äldre skaran på friluftskursen, sambon och jag. Resten är mellan 19 och 22 år gamla. Med ett undantag. Vi har en herre i gruppen som fyller 60 framåt vintern.

"Kul att jag kan hänga med er ungdomar" säger han och går skiten ur oss allihopa. Han lade ribban redan första dagen under inmarschen till Kebs fjällstation. På de åtta avslutande kilometrarna gick han i ett sånt tempo ingen kunde hålla jämna steg. Han försvann utom synhåll bland fjällbjörkarna innan vi andra ens hunnit lyfta rumporna från ryggsäckarna efter fikapausen. Han satt sedan i godan ro och plöjde gästboken från pärm till pärm innan tvåorna (vi) kom instapplande en halvtimme senare. Ytterligare 45 minuter senare var gruppen samlad igen.

På samma sätt fortsatte resten av veckan - gubben kom först, bokade plats i stugorna, packade upp, fikade, läste lite, avhandlade hela dagen med stugvärden och en massa annat medan vi andra trampade på ute bland stock och sten, hårt kämpandes för att komma ikapp.

Om han av någon anledning gick sist som kökarl hördes "tempo, tempo" bakifrån ledet.

Unga och vältränade? Nja, eftersom vi blir frånsprungna på fjället så det står härliga till av en pensionerad herre är det bara att konstatera; Gammal är äldst.


Kommentarer
Postat av: Cecilia

Haha, det var minsann kul att höra. En seg gubbe klår man alltså inte så lätt även om man är "ung och rask"

2008-09-10 @ 18:12:58
Postat av: Jessica

Underbar läsning! Låter inte som om det var en tävling för honom. Utan att det var bara som han var. Coolt. Jag väljer att tolka det här som om att det är ingen brådska....jag kan vara i form när jag är 60 istället.

2008-09-11 @ 16:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0